• DK
  • GB

Om Os

Hestengen Dressage drives af Lasse og Trude Kasparek Hestengen, som brænder for at uddanne og arbejde med dressurheste.
Vi går op meget op i hestens ve og vel, hvilket også afspejler sig på Tystoftegård, hvor vi har forsøgt at skabe de bedste og sikreste rammer for både heste og ryttere.

Trude Kasparek Hestengen

Jeg er 35 år gammel og kommer oprindeligt fra Norge. Jeg har redet dressur på landsplan siden jeg var ponyrytter, og har deltaget ved fem Nordiske Mesterskaber og to Europamesterskaber som pony, junior og ungrytter, samt WEG, EM, World Cup og Nordisk Mesterskab som senior.

Jeg har uddannet tre heste op til international Grand Prix:
- Lope N
- Le Mont-H (tidligere Blue Hors Le Mont-H)
- Tobajo Pik Disney

Disney, som var min bedste Grand Prix-hest, har jeg uddannet fra han var fire år, og vi har deltaget i Unghest-VM, Scandinavian Open i Falsterbo og DRF´s championat for ungheste.
I 2014 fik vi vores internationale gennembrud med bronze i Nordisk Mesterskab, internationale GP-placeringer i Falsterbo, deltagelse i WEG i Frankrig og World Cup-debut. I 2015 fik vi sølv ved Nordisk Mesterskab, placeringer i 4 og 5-stjernet Grand Prix, deltog i EM i Aachen og opnåede en 58.plads på verdensranglisten.

Jeg har tidligere arbejdet med heste på Blue Hors og i Californien, USA, hvor jeg fik god erfaring i at håndtere hingste og ride ungheste.


Lasse om Trude:
Mange vil nok mene, at det at træne sin kone kan give problemer, både personligt og sportsligt, men Trude er super professionel og god til at modtage hjælp.
Hendes stærkeste side er helt klart, at hun som meget få, har evnerne til både at ride de helt unge heste men også at uddanne dem til det højeste niveau.
Hun er en fantastisk tekniker og formår at få hesten til at forstå.
Hun forsøger hver eneste dag at gøre tingene bedre og man kan virkelig mærke at hun brænder for at arbejde med hestene.
Jeg er en meget stolt mand og træner.


Lasse Kasparek Hestengen

Jeg er 36 år og har haft med heste at gøre i 20 år. Jeg har trænet flere pony-ryttere op til Landsstævner med både sejre og placeringer.

Jeg underviser alt fra pony/unghest til Grand Prix-niveau, og har været træner for min kone i 6 år og ført hende og Disney fra MB til international Grand Prix.

I min undervisning lægges der stor fokus på rytterens opstilling og at få grundridningen i orden, og jeg tror derudover på individuelle løsninger til hver enkelt rytter og hest.

Med købet af Tystoftegård, og de muligheder det giver, glæder jeg mig til selv at komme tilbage i sadlen.


Trude om Lasse
Lasse er en meget alsidig træner, han kan undervise alt fra unghest til Grand Prix, ponyrryttere såvel som seniorryttere, og altid med et kæmpe engagement og indlevelse. Han er god til at forklare tingene på en forståelig måde, og til at bruge metaforer og eksempler, som hjælper rytteren til bedre at forstå sit budskab. Lasse er altid positiv og med et godt humør, og han gør altid sit yderste for at hest og rytter kan leve op til sit fulde potentiale.